In ons dagelijks leven wordt je vaak geconfronteerd met uitdagingen, doelen en verlangens.

Je beloofd jezelf van alles. 

Zoals: de feestdagen -kiloknallers -wil ik eraf hebben. Of ik wil een maand lang geen alcohol drinken. Of misschien wil je gewoon wat meer aan Rust in je leven werken.

Je begint dapper, je doet lekker mee met een groep vrienden en na week 3 denk je:

O ik mis mijn favoriete heerlijke chocoladereep. Of je bent uiteten , het is leuk en gezellig en de verleiding is dan groot en je zegt: ach 1 glas rode wijn dat doe ik gewoon.  Of na de 2 e week van elke dag 30 minuten mediteren denkt je: mmm ik ben er effe klaar mee.

Dit zijn gewoon dagelijkse dingen die ik hoor. Het is ook een menselijk gedrag en gewoonten.

Hoe komt het nou toch dat de mens het niet volhoud?

Wat belangrijk om te weten is dat de kracht van DAADKRACHT het verschil maakt tussen dromen en de werkelijkheid.

Daadkracht is de motor die onze intenties omzet in tastbare acties en het is een KWALITEIT  die je in staat stelt om vooruitgang te boeken en/om succes te behalen. 

Maar als je weet dat een intentie het voornemen is om een handeling te verrichten betekend?

Dan gaat het niet om DE INTENTIE maar om de DAADKRACHT.

Daadkracht begint met een helder begrip van wat je wilt bereiken. Of het nu gaat om professionele  doelen, persoonlijke groei of het overwinnen van obstakels? Het formuleren van concrete doelstellingen is de eerste stap naar een daadwerkelijke verandering. Dit proces heet dan ook dat je aan ZELFREFLECTIE mag gaan doen. 

Als je weet -wat je zwakke kanten van jezelf zijn -en als je weet waar jouw sterke punten liggen- dan geef je richting aan al je inspanningen en creëer je een fijner mentaal pad naar tevredenheid. (het mag er gewoon zijn)

Echter DAADKRACHT komt pas tot leven wanneer je besluit om echt actie te gaan ondernemen. Het is niet genoeg om slechts te dromen of te plannen: je mag stappen gaan zetten in de richting van je doelen. Dit betekent dus dat je uit je comfort-zone moet stappen. Als je dat doorhebt dan overwin je je obstakels  en kan je consistent werken aan je ambitie.

Een essentieel onderdeel van daadkracht is het leren omgaan met tegenslagen en mislukkingen. Het pad naar succes- noem ik eerder het pad naar tevredenheid -gaat zelden via een rechte lijn. Het pad gaat eerder kronkelig en met hoogtes en laagtes. En soms maakt het je neerslachtig of boos. Daadkracht stelt je in staat om te leren van al die mislukkingen, door toch te blijven doorgaan , wetende dat elke aktie- succesvol of niet- je dichter bij je uiteindelijke bestemming brengt. 

Ik geef een paar voorbeelden:

Je hebt best vaak buikpijn. Je let best wel op met wat je eet. Maar toch heb je een paar keer in de week buikpijn.

De huisarts kan niets vinden. 

Je houdt een dagboek bij met wat je eet en drinkt. En dan besluit je geen vlees meer te eten of je besluit lactose vrije melk maar te drinken of soja.  En opeens heb je weer mega buikpijn. En dan ben je het helemaal zat.

Je maakt uit het niets een afspraak met een diëtiste  En die verteld je : je gaat samen met mij een FODMAP bijhouden dan komen we er achter op welke voeding jij reageert. Dit duurt een aantal weken.  (als dat niet werkt- Mdl arts)

Je merkt ondertussen dat het jouw veel rust geeft dat je die stap hebt genomen. (daadkracht) 

Voorbeeld 2: Je bent een aardig persoon, je hebt een luisterend oor , en je klanten zijn blij met jou.

Je klanten mogen je appen  en mailen als ze nog vragen hebben. Maar je vergeet 1 ding:

Je geeft hen 1 vinger.maar men neemt je hele hand. Ook voor je familie sta je altijd klaar. Je regelt veel want je ziet wat er moet gebeuren.  En dan gebeurt er iets. Je hebt iets belangrijks geregeld, het is opgelost. Maar er is niemand die  dank je wel zegt.

Je bent diep van binnen boos maar ook verdrietig. 

En dan opeens : beantwoord je geen apps meer a la minute. Opeens beantwoord je de mail een dag later. of je zegt door de telefoon: Ook goedemorgen leuk dat je ook vraagt aan mij of ik een leuk weekend hebt gehad.

(grenzen aangeven en daadkracht is het gevolg )

Een ander voorbeeld is:

Mensen willen een intake met je hij/ of zijn vragen wat zijn de kosten?

En dan zegt men uit het niets: Zo he wat een bedrag.

En in het verleden ging je dat ” verdedigen” en uitleggen waarom. 

Wat als je zegt: ik geef WAARDE en adviseer je met al je “lasten” 😉

Al deze voorbeelden laten weer die DAADKRACHT zien.

 

Het zijn de ondernemers die hun kennis en hun ideéen  laten zien. Het zijn de atleten die blijven trainen ondanks tegenslagen en blessures. Het zijn de zangers die in kerken zongen of op straat gitaar speelden  en maar door en door gingen . Het zijn de schilders die jaren schilderijen maakten.  Het zijn de mensen die door een ongeluk of ziekte doorgaan.  Het valt allemaal samen om uitdagingen te overwinnen door vastberaad in actie te komen. 

 

De conclusie is dan ook dat daadkracht de sleutel is tot het omzetten van aspiratie in de realiteit. 

Het is de brandstof de ENERGIE die je voortstuwt ongeacht de hindernissen die je tegenkomt.

Dus laat je intentie omzetten in actie ,neem een besluit zodat je de kracht van daadkracht je mag omarmen zodat je tevreden bent met alles wat je doet zakelijk of privé.

 

Zakelijk of privé ,

Ik ben er voor je.

`-Heb een fijne dag-

❤️