Het gevoel van niet begrepen worden is een universele emotie die iedereen op een bepaald punt in het leven kan ervaren. Het kan je een diep gevoel van eenzaamheid en isolatie teweegbrengen,

ongeacht je leeftijd, achtergrond of cultuur.

In deze blog ga ik wat dieper in op enkele veelvoorkomende redenen achter het gevoel van-het  niet begrepen voelen/worden -en hoe we deze emoties kunnen begrijpen en aanpakken.

Het menselijk hart draagt vaak een stil verdriet van onbegrepen voelen, een gevoel dat diep geworteld kan zijn in diverse aspecten van het leven.

Als ik aan mensen vraag: waar voel je dat dan dat niet begrepen worden? dan wijst men dikwijls naar hun borstkas. (het hart)

En daar voelt het zwaar.

We leven best in een hectische maatschappij. We horen alles en we zien alles wat er in een spit second gebeurt op moeder aarde.

Via je mobiel en tv en radio zijn we snel op de hoogte van wat er allemaal gebeurt  in de hele wereld

Deze prikkels zorgen er ook voor dat je je snel… van je evenwicht wordt gebracht.

Echter terug te komen met:

Je niet begrepen voelen?

1 Faalangst en prestatiedruk: een duizelingwekkende draaikolk.

.De druk om te presteren en de angst om te falen zijn twee metgezellen die vaak hand in hand gaan. Deze dynamiek kan leiden tot een constante staat van spanning en angst, waarbij zelfs de kleinste taken overweldigend kunnen aanvoelen. Het verlangen naar goedkeuring en succes kan resulteren in een voortdurende strijd om verwachtingen waar te maken, en wanneer dit niet lukt, kan het gevoel van onbegrepen intensiveren.

Wat helpt is om te onderzoeken Waar komt die faalangst en prestatiedruk toch vandaan? Wat heb je meegemaakt in je leven.  Waar komen die verwachtingen dan vandaan? Praat erover en zoek adequate hulp/ondersteuning.

Als je in een constante stress stand staat van spanning en angst? Dan kom je uiteindelijk – in een overlevingsstand -die je ziek kan maken. Een burn-out-depressie ligt dan  zo op de loer.

Bij de prestatiedrang hoort ook het woord Bewijsdrang. Het gevoel van dat je je constant moet bewijzen dat je goed bent en dat je dan hunkert naar complimenten.

Het helpt je al enorm om elke dag een paar keer tegen je zelf te zeggen wat je allemaal goed hebt gedaan,

2. Onzichtbare Worstelingen: Verborgen Pijnen

Veel van wat we doormaken, zowel intern als extern, blijft onzichtbaar voor anderen. Emotionele pijn, angsten en interne conflicten kunnen zich vaak achter een glimlach of een normale buitenkant verbergen. Wanneer anderen deze innerlijke worstelingen niet kunnen zien, kan het gevoel van niet begrepen worden versterkt worden.

Wat helpt is dat je bij een gesprek met iemand niet bewust gaat oordelen over de ander. je afvragen waarom is iemand zo boos… er is een reden.

Dus zelfreflectie helpt daarbij.

 

3.Hoog gevoeligheid: De Kunst van Diepgaande Ervaring

Hoog gevoelige personen absorberen de wereld om hen heen als een spons. Ze ervaren emoties en prikkels op een intensere manier, waardoor ze vaak diepgaande inzichten hebben en empathie tonen. Hoewel deze eigenschap een kracht kan zijn, kan het ook een bron van verwarring zijn, vooral wanneer anderen hun gevoelens en behoeften niet volledig begrijpen. Dit kan leiden tot het gevoel van een emotionele kloof tussen zichzelf en de mensen om hen heen.

Je leren afsluiten is verstandig. Wat is van jou en wat is van de ander?

Wat van mij is blijft mij bij en wat van de ander is.. mag bij de ander blijven…

Op mijn website  www.petrade kruijf.nl  staan nog 2 Blogs die wat meer vertellen over Hoog gevoeligheid.

Klik er eens op en lees het gewoon even- vaak herken je jezelf hierin. 

4 Paranormale Talenten: Een Verborgen Dimensie

In de vorige eeuw zei men:  O die is met de helm op geboren.  (oud bijgeloof wat staat voor dat iemand met paranormale gaven geboren is)

Maar het  houdt gewoon in dat alle zintuigen  (zien, horen voelen ,horen ,weten, ruiken proeven) open staan om rechtstreeks in verbinding te zijn met de Bron van alles wat is. (Universum, God, Alwetende veld, Heelal)

(Je ziel koos ervoor om dat te willen ervaren in een menselijke lichaam ) 😉

Paranormale talenten voegen een extra laag complexiteit toe aan de ervaring van onbegrepen voelen. Het vermogen om te zien, voelen of begrijpen wat voor anderen verborgen blijft, kan een solitaire reis worden. Angst voor ongeloof of veroordeling kan leiden tot het onderdrukken van deze talenten, wat op zijn beurt kan bijdragen aan gevoelens van isolatie en onbegrip.

Door het te onderdrukken van je essentie kan een verlammend/ verstikkend- gevoel geven van: ik durf mij niet meer te uiten hierover.

Echter het  kan ook overweldigend voor je zijn dat je alleen maar naar de onzichtbare wereld wilt…. waardoor je je houvast met de voeten op de grond…kwijtraakt. en dat je dan niet meer  in de huidige wereld van 3 d wilt bivakkeren.  Dit is  ongezond voor je lichaam… (je krijgt allerlei kwalen)   Maar onthoud: Je hebt zelf gekozen als ziel om een menselijke ervaring te willen hebben op deze aarde.

Het is belangrijk als je 1 van de paranormale gave bezit dat je iemand om je heen hebt waar je ermee over kan praten.

Ik kon er nooit met iemand echt over praten. Ik vertelde het wel , maar men kwam nooit terug met een interactie. (ander level noem ik het maar)

(Als voorbeeld geef ik : je hebt iemand nodig die je van A naar B kan brengen maar ik zocht mijn hele leven al naar iemand die mij meteen al naar C kon brengen )

Gelukkig heb ik een fijne coach . Hij kwam op het juiste moment in mijn leven.

En heeft mij laten inzien dat ik er gewoon mag zijn.

En laat ik dit nu aan al mijn klanten leren.

Jij die dit leest?

Blijf niet tobben.

Jouw verborgen dimensie mag naar buiten gebracht worden..

Mensen zitten ook op jou te wachten.

 

5.Het Samenspel en Vinden van Verbondenheid

Het samenkomen van faalangst, prestatiedruk, hoog gevoeligheid en paranormale talenten kan dus  een emotionele wervelwind creëren. Het gevoel van niet begrepen worden wordt versterkt door deze complexe dynamiek.

Hoewel het gevoel van niet begrepen worden een uitdaging kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het een gedeelde menselijke ervaring is. We zijn allemaal complexe wezens met diepe emoties en unieke ervaringen. Het begrip van deze redenen achter het gevoel van niet begrepen worden kan ons helpen compassie te ontwikkelen voor onszelf en anderen. Door open communicatie, empathie en een verlangen om te luisteren, kunnen we stap voor stap werken aan het creëren van een wereld waarin begrip en verbondenheid gedijen.

 

Conclusie: Een Reis naar Begrip en Zelfontdekking

Het gevoel van niet begrepen worden is een emotionele last die velen dragen.  Maar deze elementen vormen ook een deel van wat ons menselijk maakt.

Je bent gewoon een mens met gevoel en emotie. Het mag er allemaal zijn.

De bedoeling is dat je je gaat leren UITEN.

Door deze aspecten te omarmen en te delen, kan je stappen zetten op een reis naar begrip, acceptatie en zelfontdekking.

DUS:

Leer je zelf te accepteren wie je bent.

Hoe mooi zou het zijn als we naar een WERELD gaan waar iedereen zich gehoord en begrepen voelt?

Waar je je lekker mag en kan gaan uiten,. zonder oordeel?

_Heb een fijne dag_

Petra ❤

Disclaimer: Deze blog is bedoeld voor informatieve doeleinden en reflecteert geen medisch of wetenschappelijk advies.