Titel: De Waarde van Hulp: Waarom Een Coach Raadplegen?

Misschien herken je het bij anderen of misschien wel bij jezelf?

Van kinds af aan naar volwassenheid maak je van alles mee in je leven. Van  -leuke herinneringen naar – heftige herinneringen.

Ik neem je mee in een korte blog over Hoe ik als mens en hoe ik als Coach/Therapeut de waarde en waardering van hulp zie en toepas.

 

✔In ons huidige leven streef je naar persoonlijke groei en naar succes. ( Maar wat is succes? zou dat gewoon tevredenheid  kunnen betekenen?)

Ieder mens kan vastlopen in een doolhof van uitdagingen en obstakels- de  zogenaamde keien-op-de-weg.

Vele mensen voelen zich niet begrepen in de huidige  maatschappij, of kunnen de werkdruk niet aan, of gaan gebukt onder familie ruzies, of men heeft lichamelijke ongemak-

en de huisarts-weet-het-ook-niet- meer voor hem of haar.

En soms merk ik dat men te lang wacht op adequate hulp.

 

Ik heb vaak gehoord van mijn cliënten : Ja Petra het is een teken van zwakte dat ik jou om advies vraag, ik vind dat ik het zelf moet doen.

Mijn antwoord daarop is dan: Wie zegt dat? is dat je Ego die in je hoofd zit te tetteren? of is het -het zachte stemmetje in je hoofd?

Juist dat zachte stemmetje zal namelijk nooit zeggen dat je zwak bent namelijk.

In werkelijkheid is het aangaan van ondersteuning van een coach of therapeut een teken van kracht en zelfbewustzijn. Het laat juist zien dat je zelf de moeite waard vindt.

En dat is zeer waardevol namelijk.

Maar waarom is het is het waardevol om een persoonlijke coach/therapeut te hebben? En waarom is de begeleiding zo dat het kan leiden naar een grotere waardering voor jezelf

en naar al je prestaties?

 

✔Een coach fungeert als een spiegel die je helpt/ondersteunt om diep in jezelf te kijken. Door middel van goed naar je te luisteren en de juiste vragen aan je  te stellen, word je aangemoedigd om je eigen gedachten,

gevoelens en doelen te gaan verkennen.

Ik luister naar mijn cliënt en vul niets in. Maar helpt je in je proces.

Dit proces van van benoemen van je gedachten en gevoel en doelen is een zelfreflectie en vergroot je zelfbewustzijn, waardoor je beter begrijpt wie je bent en wat je wilt bereiken.

Een coach/ therapeut is opgeleid en getraind om je te helpen bij het formuleren en bereiken van je doelen. Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling of het overwinnen van specifieke uitdagingen?

Of het nu gaat om Trauma (nare gebeurtenissen) of leren omgaan met je HSP (hoog gevoeligheid) of met je mediamieke gaven? Of als je advies nodig hebt met je eigen bedrijf -met medewerkers  op de vloer?

Een coach/therapeut bied je een routekaart aan, ik zelf zeg dikwijls – ik bied mijn helpende hand aan je – om je doelen op een gestructureerde en haalbare manier te benaderen.

 

✔ Het delen van je doelen met een coach/therapeut creëert een gevoel van accountability.

Wanneer jij regelmatig met je coach/therapeut praat breng je regelmatig verslag uit over je vooruitgang. Je neemt dan verantwoordelijkheid voor al je acties.

Juist die verantwoordelijkheid is een enorme uitdaging. Het kost je moeite. En soms zie je door de bomen het bos niet meer? Een coach fungeert als een motivator , die je aanmoedigt om door te zetten ook al zit alles je tegen.

 

✔ Ja elke mens heeft belemmerende overtuigingen die groei en succes in de weg kunnen staan.

De taak van een coach is dus nodig om deze belemmeringen te identificeren en biedt strategieën aan om ze te overwinnen.

Door je zelf te bevrijden van beperkende gedachten , kun je nieuwe mogelijkheden ontdekken en je volledige potentieel gaan benutten.

 

✔ Het proces van begeleiding en zelfontdekking dat je met een coach doorgaat, leidt tot aanzienlijke persoonlijke groei.

Terwijl je jezelf uitdaagt en naar nieuwe hoogten gaat  groeit ook je zelfwaardering. Het besef dat je in staat bent om obstakels te overwinnen en doelen te bereiken, versterkt je zelfvertrouwen  en liefde voor jezelf.

 

✔ Kortom de conclusie is dat het inschakelen van een coach/therapeut is geen teken van zwakte,

het is eerder een krachtige stap in de richting van je zelf te verbeteren(veranderen) en naar tevredenheid.

Het proces van begeleiding biedt niet alleen praktische strategieën om doelen te bereiken, maar het verrijkt je zelfreflectie, geeft je vele inzichten in jezelf en laat je voelen dat je

jezelf gaat waarderen om wie je bent en wat je allemaal wel kan i.p.v. niet.

Dus als jij vooruit wilt komen op je levenspad, overweeg dan de waardevolle bijdrage die een coach/therapeut kan leveren aan jouw reis van zelfontdekking en prestatie.

En als tip geef ik je mee:

Er moet (ja moet ook al vind ik dat woord niet zo fijn klinken) wel een klik zijn tussen jou en de coach/ therapeut.

Hoe fijn is het als er iemand is die je echt begrijpt en die het NIET voor je invult maar luistert naar WAAR jij mee worstelt?

In een volgende blog neem ik je mee naar HOE ik mijn cliënten ondersteun.

Naar Welke methode past ik toe bij mijn cliënten?

 

_Heb een fijne dag_

Petra ❤